Minska husets energiförbrukning med hjälp av fönstermarkiser

Fönstermarkiser är ett iögonfallande solskydd som du säkerligen har lagt märke till på bostäder och kommersiella byggnader i ditt område. Vi anser dock att de är mer än bara en estetiskt tilltalande utsmyckning, de är ett penningsparande verktyg som kan lägga ett bestående värde till ditt hem eller företag. Om du är ute efter att handla fönstermarkiser rekommenderar vi att du gör Hestra Markisfabrik ett besök. De har ett mycket stort utbud av markiser till förmånliga priser och dessutom till snabba leveranser. Så tveka inte utan gör dem ett besök på webben redan idag!

Finns i underbara former, storlekar och material

Beroende på den bild som du har i ditt sinne för ”fönstermarkiser,” kanske du inte känner till att de finns i en mängd olika syntetiska tyger samt metaller inklusive koppar och aluminium.

  • Vinyl, canvas och andra syntetiska material kräver mer frekvent utbyte, underhåll och reparation. De färger och grafik som finns tillgängliga gör dessa till ett bra val för företag som vill använda dem som ett reklammedium.
  • Aluminium markiser är lätta och väldigt enkla att installera. Det är den billigaste metallen för själva konstruktionen som finns särskilt jämfört med koppar.
  • Kopparmarkiser är något dyrare än aluminiummarkiser, men kan bättre stå emot elementen och finns i en större variation av stilar och storlekar. Dessa är ofta att föredra för hem och företag som söker en elegant, miljövänlig markis.

Markiser är ”gröna”

Markiser ger skugga, minskar energikostnaderna, och kan spara husägare och företagare pengar på flera olika sätt. Detta gör dem miljövänliga, eller ”gröna”. Koppar och markiser av aluminium är ännu mer miljövänliga, eftersom de inte kräver frekvent utbyte och kan göras av återvunnet material. Du kan spara pengar genom att installera markiser på ditt hem eller företag. De flesta förbättringar eller tillägg till ett hem eller företag kostar pengar, men markiser kan potentiellt spara pengar i det långa loppet.
  • Undersökningar har visat att fönstermarkiser kan reducera kylningskostnaderna med upp till 30 %.
  • De bidrar till mindre risk för att mattor och möbler bleknar vilket betyder att de håller längre.
  • ​Vissa markiser skapar ett ventilationssystem som avleder värme för ytterligare besparingar.
Även om dessa fakta ger dig några bra anledningar till att du bör investera i fönstermarkiser för ditt hem eller företag finns det många fler anledningar. De är snygga, praktiska och miljövänliga, markiser är ett utmärkt val för alla byggnader!